Gojković predložila da ustanove kulture ne budu obuhvaćene novim merama 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je predlog Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolosti Kovid-19 da ustanove kulture ne budu obuhvaćene novim merama u borbi protiv pandemije, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako se dodaje, ustanove kulture i programi koji se u njima održavaju nisu predstavljali izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije.

„Gojković je predložila i da se izmeni odluka o obrazovanju Kriznog štaba i da u njegov sastav bude uključen i predstavnik Ministarstva kulture i informisanja, pogotovo ako se ima u vidu da se mnoge mere u borbi protiv pandemije odnose i na ustanove kulture“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, od sutra 24. novembra, na snagu stupaju nove mere za suzbijanje epidemije na osnovu kojih je rad restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara ograničen do 18 časova. Te mere oročene su na period od 10 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari