Grupa The Killers izviždana u Gruziji zbog izvođenja Rusa na binu 1Foto: Francisco Guerra / ContactoPhoto / Profimedia

 

Nastup grupe The Killers u gruzijskom gradu Batumiju obeležila je kontroverza povodom izvođenja na binu fana iz Rusije i komentara pevača Brendona Flauersa.

Naime, bend je pozvao jednog fana iz publike da sa njima svira bubnjeve, a tada je Flauers rekao: „Ne znamo koja su pravila ponašanja u vašoj zemlji, ali ovaj tip je Rus. Da li vam je ok da se Rus popne na binu?“.

Deo publike nije baš bio zadovoljan i izviždao je bend, a po zavšetku pesme, Flauers je pogoršao situaciju daljim komentarima, zbog kojih su neki i napustili koncert.

„Ne možete da prepoznate da li je neko vaš brat? On nije vaš brat? Svi smo odvojeni granicama zemalja? Zar ja nisam vaš brat, jer sam iz Amerike?“

On je dodao da ne želi nemile prizore i da sve ljude u publici smatra braćom i sestrama, nakon čega je bend osvirao setlistu do kraja, uprkos odlasku dela fanova.

Po rečima gruzijske predsednice Salome Zurabišvili, nakon invazije 2008. godine, Rusija nastavlja da okupira 20 posto gruzijske teritorije.

Nakon koncerta, bend je izdao izvinjenje ljudima u Gruziji, uz napomenu da su komentari pevača Flauersa mogli da budu pogrešno shvaćeni.

„Dobri narode Gruzije, nikad nam nije bila namera da ikoga uvredimo! Imamo dugu tradiciju pozivanja fanova da sviraju bubnjeve i sa bine je delovalo da je reakcija publike na učestvovanje fana tokom koncerta bila pozitivna.“

Oni su se izvinili, rekli da stoje uz Gruziju i da se nadaju da će se uskoro vratiti u ovu zemlju.

BONUS VIDEO:

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari