Hana Selimović: Svakom čoveku je u današnje vreme teško da izađe sa svojim stavovima u javnost, ali to je neophodno 1Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Glumački posao je veoma iznurujuć, naporan, pun strahova. Težak je, jer samo sebe imate i samo se o sebe i saplićete. I samom ste sebi velika prepreka koja je stalno prisutna i iznova morate da je prevazilazite, kazala je glumica Hana Selimović primajući nedavno u Ateljeu 212 nagradu koja nosi ime slavne Ružice Sokić.

Nakon dodele nagrade , Hana je priznala da su nagrade i ovakve svečanosti za nju prelepe, ali i da s obzirom na to da je po prirodi duboko anksiozna i uznemirena osoba, takvi trenuci donose joj i „pojačana osećanja, tremu i lupanje srca“.

– Zaista sam počastvovana kada čujem svoje kolege, profesore i saradnike da o meni pričaju pohvalno. To je velika potvrda vašem radu. Ovaj posao je jako težak, pun muka i truda, ali ako na kraju publici sve deluje lako i poletno, onda ste dobro obavili posao – rekla je Hana Selimović za Nova rs.

Imajući u vidu da je Ružicu Sokić, pored glumačkog talenta, krasila hrabrost govora, na pitanje da li se ikada zapitala je l` je vredno podići glas i koliko je teško u ovom vremenu ostati dosledan uprkos mogućim posledicama, Hana odgovara:

– Svakom čoveku je u današnje vreme teško da izađe sa svojim stavovima u javnost, ali to je neophodno. Moram da kažem da je u tom smislu i mnogo loših iskustava sa medijima. Često se dogodi da se ne poštuje jezik koji negujete i misao koju želite da iskažete, bez skraćivanja. Zbog toga imate zazor i želite da izbegnete preteranu komunikaciju. To je moj slučaj. S druge strane, osoba sam koja ima poteškoća da zadrži svoje mišljenje za sebe, kada je reč o situacijama i društvu koje nas okružuje. Takva sam oduvek! Mislim da bi mi bilo teže da se suzdržavam od onoga što je moja priroda, nego da podnosim posledice koje to sa sobom nosi. Svaki javni govor sa sobom nosi konsekvence, ali to je nešto na šta treba uvek biti spreman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari