Henri Kavil o napuštanju "The Witcher": Predajem plašt belog vuka fantastičnom glumcu 1Vičer, foto: profimedia

Treća sezona serije “The Witcher” će biti poslednja u kojoj ćemo gledati Henrija Kavila u glavnoj ulozi, a u narednoj sezoni, lik Geralta zameniće glumac Liam Hemsvort, poznat po seriji „Igre gladi“.

U svojoj objavi na Instagramu naveo je da je njegovo putovanje kroz seriju bilo „ispunjeno i čudovištima i avanturama“ i da će svoj medaljon i mačeve odložiti sa strane.

„Umesto mene, fantastični gospodin Lijam Hemsvort će preuzeti plašt belog vuka. Kao i sa najvećim književnim likovima, predajem baklju sa poštovanjem prema vremenu provedenom otelotvorujući Geralta i entuzijazmom da vidim Liamov pogled na ovog najfascinantnijeg i najnijansiranijeg čoveka“, dodao je Kavil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Postoje nagađanja da je ovaj čin direktno povezan sa nedavnom najavom da će Kavil igrati u filmu „Supermen“, te da nije spreman da se posveti obema ulogama. Takođe, u svojim prošlim intervjuima, Kavil je izrazio svoje nezadovoljstvo prema seriji „The Witcher“, jer je želeo da se njegova uloga više približi onome što je napisano u knjigama.

„Što se tiče priprema, kada sam ušao u ovo, želeo sam da lik ima bliži odnos sa likom u knjigama, želeo sam da bude sličniji knjizi. Zato se više radilo o tome da se pobrinem i da vodi kampanju da on zvuči intelektualnije, više filozofski i da ima i emotivnu stranu, a ne samo da bude mrzovoljan Sneško Belić“, rekao je u jednom od ranijih intervjua.

Kavil se ranije obavezao na ulogu Geralta za sedam sezona, ali je u intervjuima jasno stavio do znanja da će se u toj ulozi pojavljivati „sve dok možemo da pričamo sjajne priče u čast rada (autora knjige) Sapkovskog“.

Sa Robijem Amelom, kao glavnim likom vilednjaka, već su postojale naznake da će se treća sezona serije udaljiti od knjiga, zbog lika koji čak i ne postoji u delima Sapkovskog.

Nedavno je i pisac Bo DeMajo govorio o tome kako je napustio seriju „The Witcher“, zbog jaza među kolegama. U priči na Instagramu, DeMajo je tvrdio da se pojedinim njegovim kolegama ne dopada knjiga, te da su čak i ismevali izvorni materijal.

Iako je svestan da mora da ispuni očekivanja, Liam Hemsvort se takođe oglasio na svom Instagram profilu. U svom obraćanju naveo je da je Henri Kavil bio neverovatan Geralt i da je počastvovan što mu je „predao uzde“.

„Henri, ja sam tvoj obožavalac godinama i inspirisan sam onim što si doneo ovom voljenom liku. Možda moram da napunim neke velike čizme, ali zaista sam uzbuđen što ću zakoračiti u svet Veštica“, naveo je Hemsvort.

Fanovi ove popularne Netfliksove serije na iskazali su nezadovoljstvo povodom odlaska Kavila iz serije.

„Liam Hemsvort zamenio Henrija Kavila kao Geralta, to je smešno, mora da je to bio najgori kasting na svetu“, „Kako ovo možete da zamenite Liamom Hemsvortom i da se pretvarate kao da se ništa nije desilo“, su neki od komentara na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari