Sergej TrifunovićFoto: A.K./ATAImages

Komentar na hapšenje Sergeja Trifunovića u Hrvatskoj kome se niko nije nadao.

Glumac Sergej Trifunović je pre nekoliko dana dobio zabranu ulaska u Hrvatsku i celu Evropsku uniju na godinu dana, i to zbog njegovog psa i svađe sa policajcima u Splitu.

Trifunović je na splitskoj plaži Kaštelet bio sa nemačkim ovčarom, koji je smetao nekim posetiocima plaže, zbog čega je prijavljen policiji. Kada su se pojavili organi reda, Trifunović ih je navodno vređao, a potom je priveden.

Sada je sajtu hrvatskog medija Telegram osvanuo satiričan komentar na ovu situaciju kakav niko nije očekivao, prenosi Nova.

Autor teksta je dramski pisac, scenarista i novinar Davor Špišić, koji je redovni saradnik pomenutog medija, te piše recenzije, analize i intervjue pretežno iz oblasti kulture i umetnosti.

Sada se dotakao i aktuelne situacije sa Trifunovićem:

„Da se razumijemo, nisam advokat Sergeja Trifunovića, niti je on primjer japanske discipline, suptilnosti i harakiri-odgovornosti.

Zapravo, ja mislim da moramo do groba biti zahvalni Sergeju Trifunoviću. Kad smo već izgubili sve nade, dogodilo se čudo. Samo i jedino zbog Sergejeve provokatorske uloge Hrvatska se napokon sredila, uljudila i demokratski podaprala. Izbavila se iz viševjekovne magle bezakonja Divljeg Balkana i svečano ušla u red visokopravno uređenih država. Ono, Roleks pravnih nauka.

Datum Trifunovićevog hapšenja u Splitu nesumnjivo treba ući u sve povijesne udžbenike, i da se izučava od vrtića pa do fakulteta kao jedan od najsvjetlijih datuma Hrvatske, još tamo od ameba pa naovamo. Elem, ta čuvena pravna država očigledno je počela funkcionirati a institucije punom parom rade svoj posao.

Radujemo se do neba, jer to definitivno znači da će odsad urgentno biti kažnjavani i svi fašistički epigoni koji nesmetano pune klupe parlamenta, stadione i centralne gradske trgove; da će se i na sam glasniji povik neke muške mrcine, stuštiti policijske snage i zaštititi ženu ili djecu na kojima se mrcina iživljava; da će biti odmah pohapšeni ratni zločinci čim priđu svečanoj loži predsjedničke inauguracije; da će megapljačkaši državne imovine pod izravnim patronatom vlasti, biti odmah spriječeni, suđeni i odgovarajuće kažnjeni…“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari