"Svi se sprdaju sa Sergejem i psom Milom": Kako su regionalni mediji izveštavali o privođenju Trifunovića u Splitu? 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Srpski glumac Sergej Trifunović priveden je u petak u Splitu zbog držanja psa bez nadzora i vređanja policijskih službenika.

On je potom ponovo kažnjen jer opet nije držao psa na povodcu.

Tako da je ukupno morao da plati 1.000 evra kazne zbog dva prekšaja, kao i troškove postupka od 50 evra.

Celu sagu oko slučaja Sergeja Trifunovića pomno su pratili regionalni mediji, posebno hrvatski, što nije iznenađenje.

Tako su hrvatski Jutarnji list i portal Index objavili nekoliko tekstova o Trifunovićevom hapšenju.

Na primer, Jutarnji list je preneo da je srpski glumac vređao i omalovažavao policajce.

“Po dolasku policajaca, Trifunović je počeo da ih vređa i omalovažava, što je zahtevalo intervenciju policije, pa je na kraju priveden u policijsku stanicu”, piše Jutarnji list.

Portal Index, između ostalog, prenosi Trifunovićevu izjavu da mu se “desio pakao”.

Index piše i to da mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku i Šengen zonu na godinu dana.

Slobodna Dalmacija, koja je prva izvestila o privođenju Trifunovića, prenela je i njegovu verziju: “Maltretirali su me splitski plavci…”.

„Ja nisam nazvao sve Hrvate ustašama, zamisli kad bi neko nazvao sve Srbe četnicima. Ja sam nazvao tako ljude koji se vole tako ponašati bez razloga i misle da zato što nose uniformu mogu nekoga maltretirati bez razloga. Nema potrebe da se izvinjavam nekome koga nisam vređao. Nisam vređao hrvatske građane ni bilo koga čak, ni Splićane. Mene su maltretirali splitski plavci“, rekao je Trifunović za Slobodnu Dalmaciju.

Podgoričke Vijesti prenele su da je Trifunoviću zabranjen ulazak u EU i još tri zemlje.

Preneli su i saopštenje iz hrvatske policije: “Svako od nas može slobodno birati mesto i zemlju koji će posetiti, ali svako od nas je i u obavezi poštovati zakone te zemlje”.

“SVI SE SPRDAJU SA SERGEJEM I PSOM MILOM, GLUMAC JE BRUTALNO IZVRIJEĐAO POLICAJCE”, deo je naslova portala Slobodna Bosna.

Osim što je ovaj portal preneo šta je sve na društvenim mrežama napisao Trifunović, naveli su i to da je “još u petak krenula sprdnja inspirirana celim slučajem”, te su objavili “neke od najboljih fora”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari