„Ilda Gernšer”: Prva premijera ove sezone u kragujevačkom Teatru 1Foto: Nenad Borisavljević

U kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru sutra, u subotu, 29. oktobra na Velikoj sceni premijerno će biti izvedena predstava „Ilda Gernšer” po tekstu Jelene Kajgo u režiji Stevana Bodrože.

„Komad Ilda Geršner je baziran na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. To je priča o dve žene koje su četiri godine delile isto ime. Ime koje je jednoj od njih spasilo život. Komad govori ne samo o stradanju i preživljavanju ljudi u strašnim vremenima ratnog ludila, već i o ljudima koji su pod rizikom gubljenja sopstvenog života, pomagali drugima. To je univerzalna priča o potrebi da se odupremo zlu. Priča koja se može primeniti na bilo koje vreme i bilo koju zemlju. Priča o hrabrosti”, kaže u tekstu za program predstave autorka Jelena Kajgo.

U predstavi igraju Ana Colangeli, Nadežda Jakovljević, Nikola Milojević, Mladen Knežević / Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković a scenski pokret Miodrag Krčmarik.

Reprize predstave „Ilda Gernšer”, prve ovosezonske premijere kragujevačkog Teatra biće izvedene 1., 3. i 19. novembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari