Indie Film Fitness Workshop u okviru 8. Festivala američkog nezavisnog filma 1

Dom omladine Beograda u okviru 8. Indie Belgrade – Festivala američkog nezavisnog filma, raspisuje konkurs za prijavu na Indie Film Fitness Workshop. Radionica će biti realizovana od 11. do 13. novembra 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem konkursne dokumentacije, koja treba da sadrži kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) i scenario ILI tritment ILI storilajn, na mejl dragan.nikolic@domomladine.org. Rok za prijavu je 28.10.2022.

Izbor kandidata obaviće se do 5.11.2022. Učešće u radionici je besplatno. Projekte selektuje i radionicu vodi reditelj i scenarista Darko Lungulov.

Vrlo je teško i neizvesno doći do svog prvog dugometražnog filma. Kako snimati nezavisne filmove, sa ili bez budžeta? Kako doći do svog prvog dugometražnog filma? Kako „prepakovati” scenario i učiniti ga lakšim za realizaciju? Ovo su samo neka od pitanja na koja će ovogodišnji Indie Film Fitness Workshop pokušati da vam pomogne u traženju odgovora.

Cilj radionice je da se pomogne da filmske ideje polaznika dobiju bolji oblik i neodoljivu filmsku figuru. Da im pokažemo kako da se oslobode svih viškova u priči ili suvišnih rediteljskih rešenja i zahteva, i da ono što krasi narativ i predstavlja njegovu vrlinu zasija u svom punom filmskom sjaju.

Festival američkog nezavisnog filma održava se već osmu godinu za redom u organizaciji Doma omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda, Ambasade SAD u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Umetnički direktori festivala su Hristina Hadžiharalambus i Radoslav Pavković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.