Internacionalni pozorišni festival INTEF u selu Mišar kod Šapca: Prvi ruralni teatar u ovom delu Srbije 1Foto: Intef fest

Treći Internacionalni teatarski festival „Intef“, biće održan od 15. do 21. avgusta u Domu kluture na Mišaru, selu nadomak Šapca, koje ima oko 2.000 stanovnika.

Osnivači festivala, svršeni studenti glume i drugih umetničkih fakulteta, želeli su da na jedan drugačiji način realizuju kulturu i pokretanuli prvi ruralni pozorišni festival u ovom delu Srbije.

Već treću godinu za redom, „Intef fest“ u ovom malom mačvanskom mestu, okuplja mlade ljude iz Srbije i regiona, koji će se nadmetati u izvođenju predstava nastalih u toku prethodne pozorišne sezone.

Internacionalni pozorišni festival INTEF u selu Mišar kod Šapca: Prvi ruralni teatar u ovom delu Srbije 2Pod motom “Glumci u zemlji čuda”, učestvuju omladinska pozorišta i trupe, dečji studiji i studentske predstave Fakulteta umetnosti i akademija iz Srbije i regiona, koji su prošli selekciju.

Selektor Radoje Čupić, dramski umetnik iz Novog Sada, u glavni program odabrao je deset predstava, po pet u obe selekcije.

Ceremonija svečanog otvaranja i podizanje festivalske zastave je u ponedeljak 15. avgusta, u 19,20 časova u bašti Doma kulture.

Odmah potom sledi otvaranje izložbe fotografija i kostima “Teatar Vožd: Od dečje igre do pozorišta”.

Prva predstava biće izvedena u 20 časova, “Nora – lutkina kuća”, rađena po tekstu Henrika Ibzena, u režiji Teodore Siljanoske.

Osim glavnog pozorišnog programa, festival će kao i do sada, imati bogat prateći program, uz tribine, izložbe i druge sadržaje.

Ideja je da se pokrene zajednica van glavnih gradskih centara, okupe mladi ljudi, i pruži mogućnost za druženje, razmenu znanja, iskustava i edukaciju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari