Izašao prvi trejler za dokumentarni film „Superpower" koji je Šon Pen radio o Ukrajini 1Foto: Gerald Matzka / AFP / Profimedia

Objavljen je prvi trejler za film Superpower, koji je Šon Pen uradio o ratu u Ukrajini, zajedno sa Aronom Kaufmanom.

U trejleru se vidi kako je Šon Pen iznenađen invazijom, jer je hteo da napravi film o tome kako je Volodimir Zelenski napredovao od glumca do predsednika Ukrajine.

Film Superpower uključuje scene sa Zelenskim u Kijevu kada su ruske snage bacile prve bombe na ovaj grad u februaru 2022. godine.

„Mi smo samo obični ljudi koji žele da žive u svojoj zemlji“, Zelenski kaže Penu u svom bunkeru.

Šon Pen i njegova ekipa sedam puta su posetili Ukrajinu da bi snimili ovaj film, ali on u njemu govori i o sukobima u mnogo širem kontekstu, uključujući i Amerikance.

„Potrebno nam je da Amerikanci shvate koliku cenu moramo da platimo da bismo bili slobodni“, takođe kaže Zelenski Penu.

Ovaj film najavljen je kao podrška ukrajinskom predsedniku, koga Pen naziva „otelotvorenjem nade“ i u opisu filma stoji da je Zelenski „najznačajniji vođa u ratno vreme u moderno doba“.

Pen razgovara i sa veteranima iz ruske invazije na Krim 2014. godine, udovicom čoveka koji je poginuo u Evromajdanu, kao i sa decom, učiteljima i drugim ljudima koji su izgubili svoje domove.

Takođe, tu je i segment u okviru kojeg razgovara sa onima koji prolaze kroz vojnu obuku, uključujući i muškarce i žene.

Da podsetimo, prošlog novembra je Pen pozajmio Zelenskom jedan od dva svoja Oskara i rekao mu da treba da ga vrati kada Ukrajina pobedi.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari