Izložba Aleksandra Simonovića i Danice Stojanović u Donjem Milanovcu 1Detalj sa izložbe Foto JBK

Student završne godine master akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu Aleksandar Simonović svoju prvu samostalnu izložbu ima u Donjem Milanovcu.

Zajedno sa koleginicom sa modula Grafika i knjiga, Danicom Stojanović,  predstavio se večeras svojim sugrađanima grafikama rađenim u tehnici linoreza, akvatinte, suve igle, bakropisa i rezervaža. Oboje obrađuju apstrakovane motive pejzaža koji svojim prikazom podsećaju na već viđene predele.

-U estetsko – tehnološkom aspektu grafike odražavaju kontrast između tradicionalne forme štampe i apstrakovanu prirodu prizora. – navodi se u katalogu koji prati izložbu Poznato mesto.

Oboje mladih umetnika bavi se pedagoškim radom. Danica Stojanović radi kao asistent na Računarskom fakultetu na predmetima tipografija i grafičko oglašavanje, a Aleksandar Simonović u ateljeu Ivone Pleskonja radi stručne pripreme za upis na ilustraciju na FPU. I jedno i drugo se bave  tipografijom, dizajnom i ilustracijom.

Nakon Donjeg Milanovca, izložba Poznato mesto će u junu biti postavljena u galerijskom prostoru Centra za kulturu u Majdanpeku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari