Izložba dečjih radova „Pogledaj me očima deteta" u SKCNS Fabrici 1Foto: Promo

Izložba dečjih radova inspirisanih likovnim stvaralaštvom poznatih novosadskih umetnika Pogledaj me očima deteta, biće otvorena u ponedeljak, 3. oktobra u 19 časova u SKCNS Fabrici.

Postavka obuhvata radove polaznika Dečje likovne radionice „Studija Mano“ i traje do 6. oktobra 2022.

Radno vreme Galerije u Fabrici je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

„Verujemo da umetnost i podsticajno okruženje može da unapredi dečji razvoj, učenje i život na mnogo nivoa – zato koristimo naše znanje i višegodišnje iskustvo u radu sa najmlađima, kako bismo motivisali i ohrabrili decu da gledaju, razmišljaju i stvaraju. Učeći decu veštinama kreativnosti, inovacije i vizuelne kulture, naši časovi pomazu najmlađima da nađu i istražuju nove forme ekspresije i izražavanja i tako postanu dizajneri sopstvenog kreativnog sveta“, kažu iz „Studija Mano“.

Dečja likovna radionica „Studio Mano“ od 2008. godine sarađuje sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u okviru programa Deca i muzej / edukacija – program za najmlađe.

U program su uključena deca uzrasta od 4 do 14 godina. Rad sa decom baziran je na teorijskoj i praktičnoj edukaciji, koja podrazumeva stručnu pomoć i podršku deci, kroz grupni i individualan rad i širok spektar tema i materijala.

„Studio Mano“ i MSUV žele da afirmišu dečje likovno stvaralaštvo i pruže nov prostor za realizaciju kreativnog potencijala dece, koji ima dalekosežne posledice po njihovu senzibilizaciju i opštu kulturu.

Program studija realizuju i vode diplomirana slikarka Dejana Nešović i diplomirana vajarka Mia Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari