Izložba fotografija Geoparka Đerdap u galerijskom prostoru Biblioteke u Kladovu 1Vodopad Blederija, objekat geonasleđa /Foto: J. B. K.

Posredstvom fotografija najatraktivnijih objekata kulturnog, prirodnog i geo nasleđa, Kladovljani će moći da upoznaju Geopark Đerdap. Izložba fotografija „Putovanje kroz prvi i jedini geopark u Srbiji – Geopark Đerdap“ biće otvorena u ponedeljak, 5. decembra u kladovskoj Biblioteci.

Đerdap Unesko geopark prostire se na površini od 1.330 kvadratnih kilometara na teritoriji četiri opštine: Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin.

Područje Đerdapa je, odlukom Izvršnog saveta Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu u julu 2020. godine, upisan na listu Unesko Global Beoparks i proglašen prvim geoparkom u Srbiji.

Najatraktivniji objekti geološkog, kao i prirodnog i kulturnog nasleđa u Geoparku Đerdap prikazani su na izložbi fotografija „Putovanje kroz prvi i jedini geopark u Srbiji – Geopark Đerdap“ koja će biti otvorena u ponedeljak, 5. decembra u u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo.

Izložbu zajednički organizuju Turistička organizacija opštine Kladovo, Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo i JP “Nacionalni park Đerdap”.

Prilikom otvaranja Izložbe, geolog JP “Nacionalni park Đerdap” dr Dušan Mijović, održaće popularno predavanje „Mogućnost održivog razvoja Geoparka Đerdap“.

Izložba će biti otvorena za posetu do 20. decembra 2022. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari