Otvorena izložba “Glava je lavirint a u lavirintu je čudovište” Gorana Kovačevića u Zrenjaninu 1Foto: M.P/Galerija Aluz - Crteži Gorana Kovačevića

U Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina otvorena je samostalna izložba skulptura i crteža zrenjaninskog umetnika Gorana Kovačevića. Izložba pod nazivom „Glava je lavirint a u lavirintu je čudovište“ predstavlja autorove skulpture i crteže sa motivima ljudske glave.

Otvorena izložba “Glava je lavirint a u lavirintu je čudovište” Gorana Kovačevića u Zrenjaninu 2
Foto:M.P/Galerija Aluz – Crteži Gorana Kovačevića

Izložba pod nazivom „Glava je lavirint a u lavirintu je čudovište“ predstavlja autorove skulpture i crteže sa motivima ljudske glave.

Prema njegovim rečima, „motiv glave jezgrovito predstavlja ono lavirintsko u psihi čoveka, a od suočavanja sa sobom obično odvraća čudovišnost prizora. Ukoliko, međutim, ne skrene pogled i odoli, obično će ustanoviti da su njegove bojazni samo papirnati tigrovi“.

Goran Kovačević je diplomirao 2002. i magistrirao 2007. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku pod mentorstvom profesora Čedomira Vasića. Bavi se crtežom, slikom i grafikom. Od 1999. izlaže u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više nagrada Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i stipendija Kraljevine Norveške za hiljadu najboljih studenata Republike Srbije i Kraljevskog doma Karađorđevića za sto najboljih studenata Republike Srbije.

Izlagao je samostalno u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu, Niškom Salonu 77 , Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, u Galeriji Doma omladine u Beogradu i u Galerija Studentskog kulturnog centra u Beogradu. Izlagao
je i na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba je postavljena do 16. jula. Radno vreme galerije je od 18 do 21 sat svakog dana, osim nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari