Izložba "Jadran Lazić: 50 godina fotografije" produžena do 5. oktobra 1Jadran Lazić

Izložba proslavljenog fotografa, Jadrana Lazića, u galeriji “Arte” na Andrićevom vencu, koja već desetak dana privlači veliku pažnju Beograđana, zbog velikog interesovanja produžena je do 5. oktobra

Jadran Lazić, fotograf koji je svojom kamerom zabeležio najveće zvezde druge polovine dvadesetog veka, kao i brojne istorijski važne trenutke tog perioda, ove godine proslavlja pola veka svoje uzbudljive karijere izložbom i luksuznim izdanjem – monografije u dva toma.
– Celo leto sam posvetio svom velikom jubileju i promociji knjige Ova izložba u Beogradu je osma po redu i jako se radujem činjenici da je zaista toliko posećena, jer Beograd u mom životu zauzima posebno mesto”, izjavio je Jadran.

Njegova monografija“Jadran Lazić: 50 godina fotografije” broji 900 stranica i sadrži mnoge fotografije koje nikada ranije nisu objavljivane dok je izložbi u Galeriji Arte predstavljeno je njih 70.

Čine je portreti najvećih holivudskih zvezda, kao i nekoliko značajnih fotografija proslavljenih jugoslovenskih imena, kao što su Beba Lončar, Boris Dvornik, Tereza Kesovija, Milan Štrljić, Tanja Bošković, Lordan Zafranović, Suzana Mančić…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari