Izložba "Nemogući prostori" u Zrenjaninu 1prviatna arhiva

Ciklusom crteža „Nemogući prostri“ zrenjaninskoj publici predstaviće se novosadska slikarka dr Jasna Gulan Ružić na izložbi u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina.

Crteži iz ciklusa „Nemogući prostori“ nastali su tokom protekle i ove godine. Izvedeni su ugljenom na papiru, u apstraktnoj geometrijskoj formi.

Jasna Gulan Ružić diplomirala je 2002. i magistrirala 2007. pod mentorstvom profesora Slobodana Kneževića na Likovnom departmanu Akademije umetnosti u Novom Sadu, na Katedri za grafiku.

Doktorske studije iz oblasti likovne umetnosti završila je 2022. na istoj Akademiji, pod mentorstvom profesorke Višnje Petrović.

Od 2019. zaposlena je na Katedri za crtanje u zvanju docenta. Aktivno izlaže od 1999. i do sada je izlagala na 19 samostalnih i oko 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više nagrada za svoj rad. Član je SULUV-a, ULUS-a, Grafičkog kolektiva Beograd, Društva konzervatora Srbije, Međunarodnog saveta za spomenike i spomeničke celine  i Filozofskog centra za psihoanalizu.

Izložba se otvara u subotu, 3. decembra u 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari