Izložba plakata Nade Arnaut u Novom Sadu: Selekcija digitalnih radova nastala po principu jedan dan za jedan rad 1Foto: Danas/A. L.

Izložbom pod nazivom „Vizuelni dnevnik – plakati“ Nade Arnaut, nastavlja se niz izložbi profesora sa trebinjske Akademije likovnih umetnosti u galeriji G Spot Graffiti u Novom Sadu.

Posle izuzetno uspešne izložbe profesora Gorana Kneževića koji se predstavio crtežima, izložba plakata Nade Arnaut u najboljem izdanju predstavlja diverzitet od analitickog ka ličnom pristupu u dizajnu plakata.

Kako kaže autorka, selekcija digitalnih radova nastalih po principu jedan dan jedan poster, rađenih u toku ove godine, predstavljaju vid vizuelnog dnevnika, sa različitim temama interesovanja, od običnih dnevnih rutina, emocija i zapažanja, do univerzalnih praksi i iskustava.

– Iako bi se mogli svrstati pod grafički dizajn, budući da su rađeni elementima klasičnog grafičkog dizajna, kombinirajući tipografiju, fotografiju ili ilustraciju, tendencija nije bila na ‘dobrom dizajnu’ ili dizajnu uopšte, već zapisima koji se koriste tom vrstom jezika. U tom smislu nemaju tok i ne prate nikakvu vrstu stila ili specifičnih tehnika, nego daju mogućnost eksperimentisanja i istraživanja unutar medija. Jedinstvena i jednostavna obaveza se svodi na potrebu uraditi jedan rad za jedan dan, bez očekivanja, pretenzija, zahteva ili ograničenja – rekla je Arnaut.

Nada Arnaut diplomirala je na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju 2007. godine, gde je i magistrirala 2013. godine.

Učestvovala je na mnogim javnim pozivima, likovnim konkursima, izložbama i festivalima.

Izložba plakata Nade Arnaut u Novom Sadu: Selekcija digitalnih radova nastala po principu jedan dan za jedan rad 2
Foto: Danas/A. L.

Dobitnica je više nagrada, izlagala samostalno i grupno na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Od 2010. angažovana kao docent na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju. Najčešće se izražava u oblasti instalacije, fotografije i dizajna.

Živi i radi u Trebinju.

Izložba je otvorena do 17. marta, svaki radni do 20 sati, a ulaz je slobodan.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari