Izložba Zoltana Fabiana u Novom Sadu: "Uveren sam da geometrija prožima univerzum" 1Foto: Privatna arhiva

Izložba slika i skulptura pod nazivom „Nulti prostor“, Zoltana Fabiana, proslavljenog umetnika iz Budimpešte, biće otvorena večeras u novosadskoj Galeriji G Spot.

Zoltan Fabian rođen je 1976. godine u Budimpešti. Organizator je i kustos brojnih domaćih i međunarodnih izložbi u saradnji sa Savezom udruženja likovnih umetnika Vojvodine.

“Uveren sam da geometrija prožima univerzum. Ističem strukturne detalje i stavljam ih u kontekst likovne umetnosti. Ovo kontemplativno eksperimentisanje je polazna tačka mojih radova, a krajnji rezultat je pogled-predlog bića-prostora-vremena“, rekao je Fabian u najavi otvaranja izložbe.

Ovaj umetnik kontinuirano učestvuje u organizaciji i realizaciji izložbi u Budimpešti i Novom Sadu, a jedan od inicijatora godišnje izložbe diplomiranih studenata industrijskog dizajna Univerziteta u Šopronu i novosadske Akademije umetnosti.

Urednik je i male savremene monografske serije „byArt“.

Izložba Zoltana Fabiana u Novom Sadu: "Uveren sam da geometrija prožima univerzum" 2
Foto: Privatna arhiva

Član je odbora Mađarske akademije umetnosti, aktivno se bavi i likovnom kritikom, a 2021. godine odlikovan je Mađarskim srebrnim krstom za zasluge u oblasti umetnosti.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari