Izložba „Priključi se na tehnologije - anatomija jedne evolucije“ u Muzeju nauke i tehnike od 16. marta 1Foto: Promo

Centar za promociju nauke u saradnji sa Muzejom nauke i tehnike u Beogradu organizuje izložbu „Priključi se na tehnologije – anatomija jedne evolucije“. Izložba se otvara u četvrtak, 16. marta, u 18 časova.

Beogradska izložba je deo istovremene postavke u četiri evropska grada – Milanu, Sofiji, Tartuu i Beogradu.

Teme ovih izložbi su održiva izgradnja, cirkularna ekonomija i elektronsko zdravstvo (eZdravstvo), a pored fizičkog formata, publici će biti dostupna i izložba u digitalnom sadržaju koja će objediniti sve partnere.

Izložba u Muzeju nauke i tehnike, koja će biti otvorena do kraja aprila, obrađuje temu elektronskog zdravstva i deo je aktivnosti koje Centar za promociju nauke realizuje u sklopu međunarodnog projekta SocKETs (Societal engagement with key enabling technologies).

Izložbena postavka u Muzeju nauke i tehnike kroz priču o inovacijama približava građanima nove tehnologije i poziva publiku da se aktivno uključi u proces zajedničkog stvaranja u oblasti eZdravstva.

Sadržaj izložbe podeljen je u više tematskih celina, a cilj postavke je da odgovori na pitanja i nedoumice u vezi sa primenom novih tehnologija u našem svakodnevnom životu.

Pored same postavke, tokom trajanja izložbe, posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa digitalnim alatom za odgovorno inoviranje kroz društveno angažovanje. Svrha ovog alata jeste da se što više građana uključi u proces razvoja novih tehnologija i podstakne njihova saradnja sa industrijom.

Koncept izložbe rezultat je dvogodišnjeg zajedničkog rada svih partnera na projektu, kao i brojnih interdisciplinarnih istraživanja i saradnji.

Izložbu u Muzeju nauke i tehnike pratiće i programi namenjeni različitim ciljnim grupama i generacijama: radionice, paneli i predstavljanje alata za odgovorno inoviranje kroz društveno angažovanje.

Muzej je otvoren za posetioce od 10 do 18 sati.

Cena ulaznice za pojedinačnu kartu je 300 dinara, dok je za studente i penzionere 100 dinara. Porodična karta iznosi 500 dinara. Poseta muzeju je besplatna za decu do sedam godina.

Za sve one koji žele da prisustvuju otvaranju izložbe ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari