Izložba "There's a ship that sails by my window" umetnika Aleksandra Radičevića: Plavi ambijent, prostor izvan sna i jave 1Foto: Privatna arhiva

Otvaranje izložbe „There’s a ship that sails by my window“ umetnika Aleksandra Radičevića biće održano u petak 02. februara u 19 časova u Galeriji Kvaka 22.

Izložba je otvorena do 12. februara, ponedeljkom i petkom od 17 do 21 sat i na zakazivanje putem mejla ili Instagram stranice Galerija Kvaka 22.

– „There’s a ship that sails by my window“ je stih iz pesme Blue Light benda Mazzy Star. Tokom razmišljanja o izložbi u galeriji Kvaka 22 na Jutjubu je naišla pesma Blue Light koja je povukla moje misli ka plavom ambijentu, prostoru izvan sna i jave u kome brod plovi pokraj mog prozora. Kao kopneno biće nasukano na padini vinograda, jedina mogućnost proživljavanja jednog takvog trenutka bila je da izgradim ambijent u kom video instalacije, intervencije u prostoru i pesma oslikavaju moj osećaj, a ja kao autor mogu pružiti delić tog osećaja publici u Galeriji Kvaka 22 od 2. do 12. februara – kazao je umetnik Aleksandar Radičević povodom postavke.

Izložba "There's a ship that sails by my window" umetnika Aleksandra Radičevića: Plavi ambijent, prostor izvan sna i jave 2
Foto/Rad: Aleksandar Radičević

O umetniku:

Aleksandar Radičević je vizuelni umetnik koji se pretežno bavi slikarstvom. Rođen 1992. u Leskovcu, Srbija. Završio osnovne i master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2010-2015) a kasnije proveo godinu dana na Fakultetu likovnih umetnosti u Minhenu na odseku slikarstvo (2018-2019).

Izložba "There's a ship that sails by my window" umetnika Aleksandra Radičevića: Plavi ambijent, prostor izvan sna i jave 3
Foto/Rad: Aleksandar Radičević

Izlagao na brojim grupnim i na četiri samostalne izložbe:

( 2022.„Zarez (iliti) Oroz“, KvART, Beograd, Srbija, „Specimeni / Soba ogleda – unura je čudna zemlja“; Prodajna galerija „Beograd“, Beograd, Srbija;2019.“Britva, Pelin, Korablje”, Galerija kulturnog centra u Vlasotincu, Vlasotince,  Srbija;2018.“Pukotine. Eho”, Kulturni centar Magacin, Beograd, Srbija)

Njegovo umetničko istraživanje vezano je za strukturu, idejnost i modalitete likovnih celina kao proizvoda potrebe za komunikacijom.
Živi i radi u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari