Izložba Vukice Mikače i Dejana S. Bogojevića u Zrenjaninu 1Foto: Narodni muzej Zrenjanin

Izložba “Art dijalog” sa fotografijama poznate umetnice i fotografkinje Vukice Mikače i pastelima multimedijalnog umetnika Dejana S. Bogojevića od ove nedelje krasi jedan od izložbenih prostora Narodnog muzeja Zrenjanin.

Izloženo je četrnaest umetničkih radova, sedam fotografija i sedam pastela, upečatljivih motiva i kolorita. Prema rečima istoričarke umetnosti dr Zoje Bojić, izložba “Art dijalog” predstavlja kolekciju dvoje autora koja bi se mogla zvati i “živa priroda” jer odiše životom.

– Plodovi palme u raskošnim kadrovima fotografija i predstave životinja, u kolekciji pastela, zajedno čine jedinstvenu temu prikazivanja onoga što je živo, što diše. Zajedno ova dela predstavljaju skladnu simbiozu, likovnu kompatibilnost, duhovit dijalog izmedju fotografa i slikara i upućuju posmatrača da se divi i čudi svetu oko nas – navodi dr Zoje Bojić.

Izložbu organizuje Narodni muzej Zrenjanin u saradnji sa Fotografskim dokumentacionim centrom Zrenjanina i njenim osnivačem, fotografom Jovanom Njegovićem Drndakom.

Izložba je postavljena od 27. aprila do 8. maja, a nadležni kustos je Ivana Arađan, istoričar umetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari