Izložbe “Razgovori” u Majdanpeku, “Podunavski pejsaži” u Donjem Milanovcu 1Foto: Centar za kulturu Majdanpek

Ljubiteljima likovne umetnosti u Majdanpeku i Donjem Milanovcu u prilici su da do početka narednog meseca u galeriji Centra za kulturu Majdanpek i galerijskom prostoru Centra za kulturu i obrazovanje u Donjem Milanovcu pogledaju dve autorske izložbe. U Majdanpeku izlaže Kragujevčanka Bogdana Perić, a u Donjem Milanovcu Veljko Mihajlović iz Beograda.

Mlada umetnica Bogdane Perić iz Kragujevca majdanpečkoj likovnoj publici predstavlja se izložbom “Razgovori”.

Postavku čine asocijativni pejzaži izrađeni jakim koloritom i raznovrsnim tehnikama, a kako se na otvaranju izložbe čulo, njen naziv proistekao je iz ideje umetnice da ispita posmatrače o ličnostima i stavovima upravo kroz njene slike.

“Razgovori” Bogdane Perić se u gradskoj galeriji u Majdanpeku mogu razgledati do 4. avgusta.

Izložbe “Razgovori” u Majdanpeku, “Podunavski pejsaži” u Donjem Milanovcu 2
Foto: J. B. K.

Veljku Mihajloviću, grafičaru, slikaru, crtaču izložba “Podunavske slike” u Donjem Milanovcu je 222 samostalna izložba.

Reč je o ciklusu koji je nastao 2020. godine i koji predstavlja umetnikovo viđenje značajnih utvrđenja, arheoloških lokaliteta i drugih znamenitosti na obalama Dunava od Beograda do Kladova.

Mihajlović je svojim slikama predstavio tvrđave na Dunavu: Kalemegdan, Smederevsku, Ramsku i Tvrđavu Golubac i Fetislam, kao i Vinču, Lepenski Vir, Trajanovu tablu i ostatke Trajanovog mosta, Đerdapsku klisuru, stenu Babakaj, pančevačke svetionike na ušću Tamiša u Dunav.

Izložbu “Podunavske slike” u galerijskom prostoru Centra za kulturu i obrazovanje Donji Milanovac otvorio je sam autor, a izložba će trajati narednih petnaestak dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari