“Slikama iz života” Marije Temišanović završava se ovogodišnja izlagačka sezona u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek 1Foto: Centar za kulturu Majdanpek

U Galeriji centra za kulturu Majdanpek otvorena je poslednja ovogodišnja izložba. Svojim sugrađanima “Slikama iz života” predstavlja se Marija Temišanović. Izložba je otvorena do kraja decembra.

Članica Udruženja umetnika Majdanpek, učesnica brojnih likovnih kolonija, kao i međunarodne izložbe “Žene slikari” Marija Temišanović Majdanpečanima se predstavila izložbom “Slike iz života”.

Na šestoj samostalnoj izložbi ove umetnice dominiraju slike sa motivima iz prirode, a ovom se postavkom završava izlagačka sezona 2022. u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek.

Tokom godine koja je na izmaku u majdanpečkom Galeriji priređene su 24 samostalne i kolektivne izložbe umetnika iz Majdanpeka, ali i drugih delova Srbije.

Inače, konkurs za samostalne i kolektivne izložbe i projekte iz oblasti umetnosti za 2023. godinu zatvoren je pre par dana.

Umetnički savet Galerije razmatraće pristigle prijave i najkasnije do kraja ove godine biće objavljeni rezultati konkursa.

Umetnici su konkurisali za izlaganje u Galeriji centra za kulturu Majdanpek, Foajeu i prostoru ispred Galerije koji su pogodni za realizaciju multimedijalnih programa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari