Janko SinadinovićFoto: Miroslav Dragojević

Doskorašnji direktor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Janko Sinadinović zahvalio se danas ansamblu i radnicima ove direkcije i poželeo „sreću u novoj jubilarnoj sezoni sa novoizabranom direktorkom“.

 „Zahvaljujući vašem nesebičnom požrtvovanju, neiscrpnom entuzijazmu i profesionalizmu, a pre svega bezuslovnoj ljubavi prema pozorištu, sektor Opere je u prethodne dve sezone uspeo da izvede bez ijednog otkazanog termina 145 predstava, deset koncerata, šest premijera, osam obnova, četiri gostovanja“, naveo je, između ostalog, Sinadinović u pismu.

On se takođe zahvalio i Upravi NP i naveo da trenutno Opera Narodnog pozorišta ima mogućnost izvođenja 37 naslova, čime se svrstava u sam vrh svetskih operskih kuća. Sinadinović je u ponedeljak smenjen „u paketu“ sa direktorom Drame Željkom Hubačem, a na čelu Opere zameniće ga sopran Jasmina Trumbetaš Petrović.

Umetnici i saradnici Drame NP za sutra su najavili konferenciju za novinare u beogradskom Medija centru povodom smene Željka Hubača, koji je „u protekle četiri godine postigao izvanredne rezultate“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari