JDP u Ljubljani sa predstavom Tako je (ako vam se tako čini) 1Foto: Sputnjik (arhiva)

Posle velikog uspeha i ovacija u oktobru na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena na sceni Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani u petak 8. decembra.

U Pirandelovom komadu, čijim je postavljanjem JDP obeležio sto pedesetu godinu od rođenja velikog italijanskog pisca i nobelovca, igraju Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Jelisaveta Sablić, Jasmina Avramović, Nenad Jezdić, Marko Janketić, Rada Đuričin, Vesna Stanković, Irfan Mensur, Slobodan Tešić, Lazar Đukić i Nevena Ristić.

Predstava Tako je (ako vam se tako čini), koja je premijerno izvedena u junu na Sceni „Ljuba Tadić“, učestvovala je na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu, Međunarodnom festivalu klasike „Vršačka pozorišna jesen“ i na Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu.

Za ulogu Gospođe Frole, Jelisaveta Sablić je dobila Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu „Purgatorije“ a predstava je proglašena najboljom na festivalu u Vršcu, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari