Negativac iz "Igre prestola" nam je upravo spojlovao "Kuću zmaja", a mislili smo da ne možemo da ga mrzimo više 1foto Hbo Max

Džofri Barateon, jedan od najvećih negativaca i najodvratnijih likova iz „Igre prestola“ je čak i posle emitovanje serija i (svoje smrti u njoj) nastavio da bude najgori i uspeo je na da nam spojluje kraj „Kuće zmaja“ mnogo pre nego je krenula nova sezona.

Upozorenje naravno, sada slede spojleri, jer za razliku od Džofrija, mi ćemo vas ipak upozoriti.

Još u 3. sezoni Igre prestola, epizodi 4, koja je emitovana 2013, Džofri Barateon je svojoj verenici Mardžeri Tajrel (Natali Dormer) napravio turneju kroz dvorac. Hvalisavac kakav je bio, rešio je da se pohvali sa svim užasnim stvarima koje kriju hodnici, sobe i podzemni prolazi njegovog zamka. Pa je tako sa velikim smeškom prolazeći kroz podzemne kripte rekao: „Reniru Targarien je ubio njen brat, tačnije njegov zmaj. Pojeo je dok je njen sin gledao. Ono što je ostalo od nje je zakopano u kriptama dole.“

Ovaj klip je postao vrlo brzo i viralan, deljen i citiran, tako da nakon ovako saznate sudbine ovog lika, svi fanovi su se ponadali da je Džofri, pored toga što je bio užasan dečak, isto tako i loš pripovedač. Na kraju krajeva, Renira Targarjen koju su u ovoj sezoni glumile dve glumice (Emma D’Arcy, Milly Alcock) nije imala živog brata (barem, ne dugo). Međutim, ima dva polubrata, Egona i Emonda. I istina je, Egon izgleda kao neko ko bi nahranio zmaja svojom sestrom. Iskreno, on je malo i sličan Džofriju.

Nažalost, izgleda da je Džofri u pravu u vezi sa Renirinom sudbinom. I brojni drugi likovi u univerzumu „Igre prestola“ aludiraju na njenu mračnu smrt. U 11. poglavlju „Plesa zmajeva“, knjige Džordža R. R. Martina iz 2011. koja je dala neke od osnova za 5. sezonu Igre prestola, Deneris Targarjen takođe podseća na Renirinu smrt od zmaja.

Naravno, „Igra prestola“ bi se ponekad udaljila od Martinovih knjiga – često na razočaranje fanova. Moguće je da bi „Kuća zmaja“ mogla pronaći način da izvuče Reniru iz te kripte. Ali da li bismo to uopšte želeli? Ako nas je „Igra prestola“ nečemu naučila, to je da naši omiljeni likovi brzo mogu postati naši najmanje omiljeni, i obrnuto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari