„Tilva Roš“, reditelja Nikole Ležaića, dobitnik je velike statuete SOFEST i novčanog iznosa od 800.000 dinara za najbolji film Festivala. Nagrada je uručena predstavnicima producentske kuće Kiselo dete na čelu sa samim Ležaićem na svečanoj dodeli nagrada u utorak uveče, kojom je završen jubilarni 40. filmski festival u Sopotu. Tom prilikom proglašeni su i pobednici festivala u kategorijama najbolja režija, scenario, muška i ženska uloga.


Predsednica žirija, glumica Svetlana Bojković, proglasila je SOFEST zatvorenim, zahvalila sopotskoj publici i poželela da, kao i ovogodišnji, i sledeći festival ima još više filmova nego prethodni.

Nagradu za najbolju režiju, koju čine statueta SOFEST i 400.000 dinara, dobio je Oleg Novković za film „Beli, beli svet“. Nagradu za najbolji scenario, koja se takođe sastoji od statuete i novčanog iznosa od 200.000 dinara, dobili su Miloš Radivojević, Vladislava Vojnović i Svetozar Vlajković za film „Kako su me ukrali Nemci“. Nagrada za najbolju mušku ulogu, čiji je novčani iznos od 200.000 dinara, pripala je Uliksu Fehmiuu za ulogu u filmu „Beli, beli svet“, a Jasna Duričić, za ulogu u istom filmu proglašena je najboljom glumicom i nagrađena je statuetom i novčanim delom nagrade od 200.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari