Julieta XLF slika mural na festivalu Rekonstrukcija 1

Julieta XLF, jedna od najistaknutijih evropskih muralistkinja, biće učesnica drugog izdanja Festivala umetnosti na ulici Rekonstrukcija, koji se održava u javnim prostorima Dorćola i dvorištu OŠ „Kralj Petar I“ od 6. do 8. septembra.

Julietin mural naći će se na fasadi u ulici Tadeuša Košćuška, odabranoj javnim pozivom u saradnji sa sugrađanima i sugrađankama, i biće vidljiv sa dunavskog keja i reke, što će značajno doprineti vizuelnom identitetu ovog dela grada.

Julieta XLF je ulična umetnica koja dolazi iz Valensije. Na ulicama crta od 2004. godine, a njeni radovi se mogu videti na zidovima širom Evrope. Završila je primenjene umetnosti i stekla master diplomu na odseku za ilustraciju na Fakultetu San Karlos, na Politehničkom univerzitetu u Valensiji.

„U mom radu centralno mesto zauzimaju ženske figure, koje su same svoje heroine, same pokreću svoje avanture, a priroda je moja muza“, ističe Julieta XLF. Ova autorka kroz stavljanje akcenta na forme iz prirode, želi da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine.

Učešće Juliete XLF na Rekonstrukciji pomogao je „Accion Cultural Espanola“ uz podršku Instituta Servantes u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari