Jurica Pađenfoto Miroslav Dragojević

Saga Branimir Štulić vs Jurica Pađen se nastavlja. Nakon što je Branimir Štulić optužio Juricu Pađena da laže, ovaj je redakciji Index. hr poslao spisak svojih poziva koji pokazuju da je Štulića zvao u Holandiju.

„Evo, vidi se pozivni broj za Holandiju“, rekao je Pađen Indexu. hr uz dokumente na kojima se vidi ispis poziva kao i Štulićev broj koji je redakcija ovog portala blurovala zbog privatnosti.
Na ispisu se vidi da je poziv bio 10. septembra, da je trajao nešto više od 23 minuta, piše Index. hr.

Štulić napao Pađena da „izvrće i laže“

Podesećamo da se Štulić oglasio povodom otvaranja Muzeja novog talasa u Zagrebu i optužio Pađena da je bez odobrenja dao njegove stvari muzeju
„Povodom otvaranja Muzeja novog vala primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje, već Pađenove, pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na Zadovoljštini; moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale, i za koje nije imao odobrenje da ih daje, kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže“, napisao je Štulić za portal Ravno do dna

„A što se bunta tiče, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je zadnja osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je, uostalom, nakaradna i sama pomisao da Muzej (po sebi smetlište povijesti i odlagalište otpada) – otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva“, dodao je.
„A za moj dijelak u tome, izjavljujem da je to zloćudna zloupotreba moga lika i stiha iz najnižih pobuda, i da mi se, kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s nježnika“, zaključio je.

Pađen: Rekao mi je da im mogu to dati

Nakon toga je Pađen je za Index. hr rekao da je zvao Štulića, pitao ga za dozvolu i dobio je.
„Dao sam ručnik i tri pedale koje su 30 godina hrđale u mom podrumu. To je ogromna vrijednost, i materijalna i povijesna. Kad me Aleksandar Črček (op. a. jedan od osnivača muzeja) zvao za te stvari, ponajprije od Aerodroma, ja sam mu odmah donio svoje memorabilije. On me zatim pitao imam li što od Džonija. Rekao sam da imam, ali da to ne mogu dati prije nego što se čujem s njim“, rekao je za Index. hr Pađen.

„Nazvao sam ga, doslovno možemo naći taj poziv na zapisu preko HT-a ako treba. Rekao mi je – možeš im to dati, ali ja s tim nemam ništa. Kako biste vi to protumačili nego kao dopuštenje?“ dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari