"Južni vetar" za nedelju dana pogledalo 100.000 gledalaca 1Foto: Art Vista/ Roda Cinaplexx/ Film Južni vetar

Fulm „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića u domaćim bioskopima, postigao je u prvih sedam dana prikazivanja, rekordnu gledanost, a sinoć je i nagradio stohiljaditog gledaoca, navodi se u saopštenju.

Na projekciji filma u bioskopu Roda Cineplex, u prisustvu glumačke i autorske ekipe filma, proglašen je jubilarni gledalac – beograđanka Sanja Dujović. U znak zahvalnosti glumci i autori filma Sanji su priredili druženje i večeru za pamćenje.

Proglašenje jubilarnog gledaoca nije bilo jedino iznenađenje za publiku u sali, jer je za njih priređen mini nastup Milija i Cobija, autora hit soundtracka iz filma, navodi se u saopštenju Roda Cinaplexx bioskopa.

Najuspešnji domaći film, u poslednjih nekoliko godina, prikazan je za sedam dana na 77 ekrana i imao je najuspešnji prvi vikend prikazivanja u poslednjih 15 godina. Nakon svečane beogradske premijere, glumačka i autorska ekipa filma poklonila se, uz ovacije, publici u Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Lazarevcu, Obrenovcu, Čačku i Mladenovcu.

Druženje reditelja i glumaca sa publikom nastaviće se već danas u Višegradu, potom Banja Luci, Podgorici, Sarajevu i Skoplju, a paralelno sa publikom u regionu moći će da ga vide i gledaoci u Evropi, te uskoro Kanadi i SAD-u.

Svečana premijera u Beču na kojoj će biti prisutna glumačka i autorska ekipa filma, održaće se 9. novembra u 20 časova u bioskopu “Uci Kinowelt Millennium City”. Dva dana kasnije, 11.novembra, film će biti  prikazan u Grazu, Lincu, Insbruku, Salzburgu i Vilahu.

Pre početka prikazivanja u Austriji film “Južni vetar” moći će da vidi publika u još pet evropskih zemalja. U Švajcarskoj (01.novembra u gradovima Bazel, Bern, Ditlikon, Lucern, Lugano i Olten, 02. novembra u Cirihu i 03. novembra u Ženevi i Lozani), u Belgiji, 02. novembra u Antverpenu i Briselu, u Francuskoj 09.novembra u gradovima Burgoan, Bretinji i Miluz, u Luksenburgu 02. novembra i u Švedskoj u Getenburgu i Malmeu, 05.i 07.novembra, kao i u Stokholmu gde će se prikazivati od 05. do 11. novembra.

Film će tokom novembra početi sa prikazivanjem preko okeana u Kanadi.

Film “Južni vetar” do kraja godine očekuje i prikazivanje u SAD, u Vašingtonu, 15. novembra, u Njujorku, 16. novembra, u Čikagu, 07. decembra kao i u Dalasu, 13. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari