Kako idu hevi metal rifovi sa baletskim trikoima saznaćemo u novom baletu inspirisanom bendom Black Sabbath 1Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Jedna neobična vest dolazi iz Birmingema, gde će u septembru biti premijera baleta čiji će saundtrek predstavljati muzika čuvenog benda Black Sabbath.

Birmingemski kraljevski balet najavio je „prvo svetsko iskustvo hevi metal plesa“ u okviru baleta pod nazivom Black Sabbath: The Ballet.

U pitanju je balet u tri čina u kome će biti upotrebljeno osam pesama benda u reorkestriranim verzijama, a među njima su Paranoid, Iron Man, War Pigs i Black Sabbath.

Ostala muzika biće komponovana samo za ovaj balet, naravno inspirisana muzikom benda, a sve to neće biti čista biografija benda.

https://www.youtube.com/watch?v=ISXnYu-Or4w

Direktor baleta Karlos Akosta izjavio je: „Black Sabbath je verovatno najveći izvozni proizvod Birmingema, najpoznatiji i najozloglašeniji kulturni entitet koji je potekao iz ovog grada“.

Gitarista Tomi Ajomi u potpunosti podržava ovaj projekat: „Bend Black Sabbath se oduvek bavio inovacijama i želeli smo da budemo nepredvidivi, a ovo je baš nepredvidivo. Nikad ne bih pomislio da uparim Black Sabbath i balet, ali to zvuči primamljivo“.

Akosta je izjavio da želi da približi balet novim generacijama, uz promociju autentičnih stvari iz Birmingema, a ovaj balet će imati premijeru 23. septembra.

Ostaje pitanje da li će ovakav tretman nekada dobiti i drugi poznati bendovi iz ovog grada, kao što su Judas Priest, Duran Duran i još nekolicina.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari