"Kako opasna žena": Srpkinja koja je preotela ulogu Dejvidu Bouviju u filmu "Isterivač duhova" 1Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Film „Isterivač duhova“ 1984. godine je postao pravi hit i mnogi su obožavali ovu nesvakidašnju priču.

U glavnim ulogama našli su se Bil Mari, Den Akrojd, Sigurni Viver i drugi, a jedan od najzapaženijih likova, jezivu Gozer – odigrala je Srpkinja.

Gozer je predstavljala biće iz druge dimenzije, sumersku zlu boginju koja dolazi u Njujork kako bi uništila svet, a nju je odlično odglumila Slavica Jovan.

Slavica je poreklom iz Jugoslavije i bavila se manekenstvom, a onda je otišla na audiciju za ovu ulogu i – dobila ju je. Za potrebe snimanja morala je da nosi veoma neobičan kostim, kao i crvena sočiva zbog kojih je delovala jezivo i mnoga deca su strahovala od njenog lika kad god bi se pojavila na ekranu.

"Kako opasna žena": Srpkinja koja je preotela ulogu Dejvidu Bouviju u filmu "Isterivač duhova" 2
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Zanimljivo je da je uloga Gozer pisana za muškarca i da je trebalo da je tumači Dejvid Bouvi, ali se Slavica na kraju ispostavila kao pravi izbor.

Govoreći o snimanju ovog ostvarenja, ona je istakla da su joj sočiva bojena u crveno predstavljala veliki problem, jer nije videla ništa te je konstantno „bila u strahu“.

"Kako opasna žena": Srpkinja koja je preotela ulogu Dejvidu Bouviju u filmu "Isterivač duhova" 3
Foto: LMK / Landmark / Profimedia

„Radili smo na njoj oko tri nedelje, a ta odeća je bila poput ‘čarape za telo’, kako bi dala efekat nečega nalik na Gozerinu kožu. Morali su da mi je zašiju otpozadi, pa sam bila zaglavljena u ovoj odeći. Nije bilo preterano udobno, ali tako je moralo“, rekla je ona svojevremeno za „Entertainment Weekly“, a prenosi Nova.rs.

Slavica je svakg jutra morala da ustaje u četiri sata kako bi se pripremala za snimanje jer joj je kostim bio zahtevan, a trealo je da joj urade i šminku i frizuru. Kako je ispričala za pomenuti medij, morali su da prave pauze svakih 45 minuta kako bi joj zašivali kostim.

„Bila sam vrlo stidljiva, kao i uvek. Zato se nisam preterano otvarala nekome posebno. Ali povremeno, dok sam bila na setu, u prolazu bi me zafrkavali. Rekli bi stvari kao: ‘Kako opasna žena’“, prisetila se Jovanova.

Slavicu Jovan imali smo priliku da gledamo u još desetak ostvarenja, kao što su „Kuća na ukletom brdu“, „Vitez pehara“, „Ludi snimatelji“ i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari