Kaleidoskop kulture u Novom Sadu otvara Peter Bence, Ginisov rekorder i popularni svetski pijanista 1Foto: Kaleidoskop kulture

 

Šesti Kaleidoskop kulture počinje u četvrtak, 7. septembra, svečanom ceremonijom na Korzu, kada će nastupiti jedan od najpopularnijih pijanista sveta i Ginisov rekorder, Peter Bence uz Vojvođanski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića.

Koncert počinje u 20.30 časova, a publika će imati prilike da čuje nesvakidašnje aranžmane pesama svetskih muzičara i poznatih filmskih hitova, pod vedrim nebom, sada već tradicionalno, na jednom od glavnih gradskih bulevara, Bulevaru Mihajla Pupina, koji se zaustavlja zarad kulture.

Ulaz na koncert je slobodan, ali je broj sedećih mesta ograničen.

Nakon svečane ceremonije, otvaranje Kaleidoskopa kulture se nastavlja još 3 dana u Distriktu, od 8. do 10. septembra, predstavljajući uvod u pet nedelja i svojevrsni Kaleidoskop kulture u malom.

Glavni program biće premijera multimedijalnog događaja „Neraskidive veze“, 8. septembra, sa početkom u 20.30 časova, koji će biti izveden i 9. i 10. septembra. Ovaj multimedijalni događaj obuhvatiće jednu predstavu, tri izložbe, šest projekcija i animacija, sedam instalacija, tri pozorišta, dve srednje škole, dva fakulteta, glumce, plesače, kaskadere, slikare i druge umetnike i umetnice.

Kaleidoskop kulture u Novom Sadu otvara Peter Bence, Ginisov rekorder i popularni svetski pijanista 2
foto Vladimir Veličković

Muzički program koji će počinjati od 22 sata, tokom tri dana otvaranja obuhvatiće 13 koncerata, a stižu Iva Lorens, Keni nije mrtav, Zoi, Nataleé, Tijana Т i Runy, Merina Gris, Verboten Berlin, Vladimir Aćić, Dejan Milićević, Lira Vega, Elizabete Balčus, Srđan Žikić i Milana Nikić.

Sve do 15. oktobra, dokle traje ovogodišnji Kaleidoskop kulture, više od 1000 domaćih, regionalnih, evropskih i svetskih umetnika i umetnica slaviće kulturu zajedništva i tokom pet nedelja, prikazati ono najbolje od pet vrsta umetnosti – izvođačke, vizuelne, primenjene, arhitekture i književnosti, u Distriktu i mreži kulturnih stanica.

Ulaz na programe Kaleidoskopa kulture je slobodan.

Korzo zatvara ulice za saobraćaj

Radi bezbedne postavke i organizacije događaj, određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja na Bulevaru Mihajla Pupina, u delu od ulice Žarka Zrenjanina do raskrsnice sa ulicama Pionirskom i Jovana Đorđevića, kao i zabrana parkiranja i odvijanja saobraćaja na režijskoj saobraćajnici na Bulevaru Mihajla Pupina od Pionirske ulice prema ulici Ignjata Pavlasa. Privremena izmena režima saobraćaja važi u periodu od 5.9.2023. od 7 časova do 9.9.2023. do 18 časova.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari