Kamerni hor "Krančević" iz Sremske Mitrovice osvojio zlato na festivalu u Republici Srpskoj 1Foto: mitrovica.info

Kamerni hor „Krančević“ donosi još jedno zlato u Sremsku Mitrovicu, ovog puta najsjajnije jer su, zajedno sa omladinskim horom iz Zrenjanina, Mitrovčani i pobednici kategorije.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, predstavili su se izvođenjem četiri kompozicije različitog karaktera, a žiri u sastavu dr Dragana Cicović, mr Mladen Matović i dr Igor Sarajlić, ocenio ih je najvećim brojem bodova (97).

Horski festival „Majske muzičke svečanosti“, 22. po redu, realizovao se u organizaciji SCPD „Srbadija“ iz Bijeljine, a u prostoru Centra za kulturu „Semberija“.

Nakon nastupa na koncertu posle proglašenja pobednika, zlatni učenici Muzičke škole „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice, nastavili su put ka Banja Luci.

Učešće na takmičenju u Bijeljini i dvodnevni radni boravak u administrativnom, univerzitetskom i kulturnom centru Republike Srpske predstavlja prvi deo realizacije projekta kojim je ovaj hor konkurisao i dobio značajnu podršku za realizaciju programa „Fond za talente“ kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

U Banja Luci sremskomitrovački đaci su bili izuzetno srdačno primljeni na Akademiji umetnosti, tačnije, na studijskom programu Muzička umetnost. Tom prilikom je ostvarena saradnja ove dve institucije, što otvara mogućnost za realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti.

Autor projekta i inicijator uspostavljanja ove značajne saradnje jeste dirigentkinja hora „Krančević“ profesorka Jovanka Ivanić, kao predstavnica škole iz Sremske Mitrovice, dok je u ime Akademije iz Banja Luke, realizaciju gostovanja Mitrovčana pomogao viši asistent na katedri za dirigovanje mr Dušan Urošević.

Učenici i nastavnici jedine srednje muzičke škole u Sremu, koji su ispratili aktivnosti hora, ali i instrumentalista koji su nastupili u Banja Luci, ističu atmosferu prijateljstva i podrške, koja je vladala tokom trodnevnog boravka u Republici Srpskoj.

Da bi se još bolje upoznali sa aktivnostima nadarenih učenika i nastavnika, zaposleni u Muzičkoj školi „Petar Krančević“ pozivaju građanstvo da dođe na koncerte povodom obeležavanja 60 godina postojanja i uspešnog rada škole.

Prvi koncert će biti održan 22. maja u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, a drugi 23. maja u Galeriji „Lazar Vozarević“. Oba koncerta počinju u 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari