kenet mičelFoto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Kanadski glumac Kenet Mičel, poznat po ulogama u seriji Zvezdane staze: Diskaveri i Kapetan Marvel, preminuo je u 50 godini, potvrđeno je na njegovom Instagram nalogu.

Kenet Mičel preminuo je od komplikacija povezanih sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom, poznatijom kao ALS.

„Teškog srca objavljujemo da je preminuo Kenet Aleksander Mičel, voljeni otac, muž, brat, ujak, sin i drag prijatelj mnogima“, piše u postu.

„Već pet i po godina Ken se suočavao sa nizom užasnih izazova zbog ALS-a. I na pravi Kenov način, uspeo je da se izdigne iznad svakog od njih dostojanstveno i sa posvećenošću da živi ispunjen i srećan život u svakom trenutku“, dodaje se.

„Živeo je po principu da je svaki dan poklon i da nikada nismo sami. Njegov život je pravi primer kako neko može da bude ispunjen kada živi sa ljubavlju, saosećanjem, humorom, inkluzijom i u zajednici“, završava se objava.

 

Kenet Mičel glumio je i u postapokaliptičnoj seriji Jericho

Na zvaničnom sajtu Zvezdanih staza takođe su se oprostili od glumca koji je tumačio nekoliko uloga u ovom svetu – Kol, Kol-Ša, Tenavik i Aurelio.

„Cela porodica Zvezdanih staza šalje saučešće porodici Mičel, prijateljima, dragim osobama i obožavaocima širom sveta“, piše na sajtu.

Mičel iza sebe ostavlja suprugu Suzan Mej Prat i dvoje dece, a zatražio je da bilo kakva donirana sredstva budu upućena u svrhu istraživanja ALS-a ili kao podrška njegovoj deci.

ALS je progresivna neurodegenerativna bolest koja pogađa ćelije nervnog sistema u mozgu i kičmenoj moždini.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari