KIDS FEST slavi punoletstvo: Od 16. do 23. oktobra u domaćim bioskopima 1Foto promo/MegaCom Film

Uz bogat filmski program i prateće radionice, a pod sloganom Svet u dečijim rukama, ovogodišnji, 18. KIDS FEST podstiče teme zaštite zajedničke životne sredine i utiče na častan odnos čoveka i prirode.

Jedinstveni dečiji filmski festival na ovim prostorima – KIDS FEST slavi svoje punoletstvo potvrđujući time svoju istrajnost, bogatstvo raznovrsnosti filmskog programa, kao i njegov kvalitet, naveli su u saopštenju.

Kako najavljuju, i ove, osamnaeste godine za redom, KIDS FEST donosi naslove različitih svetskih produkcija od norveške, francuske, američke, ali i domaće te će se od 16. do 23. oktobra na repertoarima bioskopa naći 15 naslova različitih žanrova i prikaza: od animirani filmovi za decu, preko igranih porodičnih ostvarenja, do dokumentarnih filmova namenjenih svim generacijama.

SVET U DEČIJIM RUKAMA je glavna poruka koju ovogodišnji festival šalje publici osvrćući se na zaštitu zajedničke životne sredine, na častan odnos čoveka i prirode i sam značaj ekologije.
One će biti teme filmskog programa i radionica koje će filmski festival ispratiti.

Podsetimo, u nedelju 16. oktobra ovogodišnji festival otvoriće emotivan, a ujedno i duhovit DOMAĆI film VUČJE BOBICE reditelja Sretena Jovanovića čija priča odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u mirnijem seoskom okruženju.

Domaćin 18. KIDS FEST-a biće „mts Dvorana“, dok će se u Beogradu dečiji filmski festival održati i u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Cineplexx BIG“ „Cineplexx BEO Shopping Center“, „Cine Grand BIG Rakovica“ i bioskop „Tuckwood“.
Kao i svake godine filmski festival KIDS FEST održava se i u Novom Sadu u bioskopima „Arena Cineplex“ i „Cineplexx Pormenada“, dok se u Kragujevcu festival očekuje u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, a u Nišu centri dešavanja festivala biće – „Vilin grad“, „Cine Grand Delta Planet Niš“ i „Cineplexx Niš“.

Pored pomenutih revija filmova 18. KIDS FEST održava se širom Srbije, u preko 30 gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari