Kikindski centar Tera domaćin internacionalnom kampu 1Foto: galerija terra kikinda

U Centru za likovnu i primenjenu umetnost „Tera“ biće održan desetodnevni internacionalni kamp na kojem će, od 8. maja, veštine vajanja u terakoti iskusiti studenti završnih godina akademija umetnosti iz Beograda, Novog Sada, Cetinja, Rijeke i Osijeka, objavila je ova ustanova.

Kako je navedeno, kurseve će voditi mr Slobodan Kojić, akademski vajar, osnivač i direktor centra „Tera“ i nekadašnji profesor Fakulteta likovnih umjetnosti u Cetinju, i profesori sa akademija u Beogradu, Novom Sadu, Cetinju i Rijeci.

„Iz ormara“ naziv je izložbe sa interaktivnom umetničkom radionicom umetnice iz Rijeke, Darije Žmak Kunić, koja će biti otvorena 10. maja u Galeriji „Tera“, u 19 sati.

Izložba se sastoji od radova od tkanina i zvučne kompozicije. Publika je pozvana da „pokrene“ premeštanje zaboravljenih tkanina i da zajedno postavi novu galerijsku situaciju.

U Ateljeu će se, u okviru studentskog kampa, 11. maja održati Međunarodni masterklas sa gostujućim profesorima, međunarodnim predavačima iz Francuske, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Predavanja će se odvijati na srpskom/hrvatskom/crnogorskom i engleskom jeziku i otvorena su za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari