Klasika i humanost nikad ne izlaze iz mode: Karavan "Sa Mozzartom na krilima muzike" stiže u Suboticu 1Foto: Promo/Mozzart

Muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ na svoj let kroz Srbiju krenuo je u januaru iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, a poslednji u nizu humanitarnih koncerata nedavno je održan na sceni pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

U međuvremenu su note najpoznatijih klasičnih kompozicija, u izvođenju pijaniste Stefana Đokovića a uz podršku Fondacije Mozzart, ispunjavale dvorane kulturnih centara u Loznici, Nišu, Valjevu, Čačku, Kragujevcu, Požarevcu, Priboju i Vrnjačkoj Banji.

Sledeća stanica je Subotica, gde će u novembru biti održan jedanaesti po redu koncert u okviru karavana, a spektakularna završnica jedinstvenog projekta zakazana je za decembar u Novom Sadu.

Klasika i humanost nikad ne izlaze iz mode: Karavan "Sa Mozzartom na krilima muzike" stiže u Suboticu 2
Foto: Promo/Mozzart

„Fondacija Mozzart, koja od samog početka sa mnom obilazi Srbiju, pokazala je na delu društvenu odgovornost i izuzetan doprinos popularizaciji klasične muzike. Koncert u Zaječaru bio je još jedan korak u ostvarivanju humane misije da klasičnu muziku približimo svim građanima i vratimo kulturu u njen dom. Zahvaljujemo se svima koji su do sada prisustvovali koncertima i podržali misiju širenja ljubavi prema klasičnoj muzici“, poručio je Stefan Đoković.

Svečane sale ispunjene do poslednjeg mesta u gradovima širom naše zemlje potvrdile su da interesovanje za klasičnu muziku postoji, posebno u manjim sredinama, gde publika nema često priliku da uživa u sadržajima ovog tipa.

Klasika i humanost nikad ne izlaze iz mode: Karavan "Sa Mozzartom na krilima muzike" stiže u Suboticu 3
Foto: Promo/Mozzart

Fondacija Mozzart je još jednom pokazala da humanost, baš kao i klasika, nikad ne izlazi iz mode, pa je sav prihod od kupovine ulaznica namenjen za obnovu domova kulture u kojima su koncerti održavani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari