Knjiga o zlu u nama i oko nas

Roman "DŽelat", Slobodana Gavrilovića predstavljen u Užicu

Ostavite komentar


  1. Razmisljam koliko je trebalo i duhovne i fizicke snage autoru ove knjige da slusa i belezi zastrasujuca svedocenja zlikovca Vidana.Ali Vidan je imao i uzora Krcuna,takodje iz Uzica.Crnogorci imaju Jovu Kapicica,zloglasnog upravnika Golog otoka.Mala smo zemlja,ali bilo ih je mnogo.

    1. Istorija govori da je mnogo vise zlocina bilo od onih koji su sluzili okupatoru. Neuporedivo vise. Ali autor, koji je antikomunista, je izabrao jednus stranu. Njegovo pravo.

      1. Čoveče ništa nisi shvatio! Ovo je priča o nama, o ljudima, a ne o ideologiji, partizanima, ili četnicima… O tome koliko je zlo ukorenjeno u čoveku sa ovih prostora. Koliko tu oko nas i danas ima Vidana, Radojčića, Mladića… znanih i neznanih, prošlih i budićih ubica… Iz srpskih selendri, do Andrićevog venca…

        1. Ovo jeste priča o nama, ali ne iz vremena ww2 kada je „Vidan ubio 2000 političkih neistomišljenika“ nego o psihopatama koji šire laži i psihopatama koji veruju psihopatama. Ovo je isto kao i „zaključak“ Čačanske komisije za utvrđivanje komunističkih zločina koja je utvrdila da su „komunisti tokom 1944. godine pobili 12000 Čačana“. Komisiji nije smetao podatak da je Čačak sa okolinom 1941. godine imao 9000 stanovnika. Znači, ovo je stvarno priča o nekima od nas, i to „viđenim“ Srbima.

      2. Koja istorija? Ona koju su pisali udbaši u jeku klasnog rata? Da li je bre moguce da idalje ima ljudi koji veruju da su ‘bradonje’ bile kvislinske snage?! Ceo svet ih prizna kao prvu gerilu evrope i najveceg Hitlerovog neprijatelja na Balkanu i samo tvrdoglavu Srbi idalje lupetaju. Strasno

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.