Promocija knjige „Teško u glavi” na Letnjoj sceni kragujevačkog SKC-a 1Foto: omot knjige

U okviru ciklusa „Razgovori o poeziji”, večeras, u sredu, 4. avgusta u 20 sati na Letnjoj sceni SKC-a biće predstavljena knjiga pesama „Teško u glavi” autora Vladimira Milojkovića.

Pesnik Vladimir Milojkovity (mađ.) ili Milojković (srb./hrv.) je rođen 1978. godine u Szabadki/Subotici, na severu Bačke. Završio je akademske studije iz pedagogije vizuelne umetnosti (2014.) i specijalizovao se za rad sa decom sa autizmom, na Pedagoškom fakultetu u Somboru.

Promocija knjige „Teško u glavi” na Letnjoj sceni kragujevačkog SKC-a 2

Objavio je dve knjige poezije; „Razgovor sa Hertom” (SKC Kragujevac, edicija Prvenac, 2014.) za koju je nagrađen za najbolji neobjavljen rukopis mladog autora; i „Teško u glavi” (Presing, edicija Pod presom, 2020.). 

Uređuje blog massigliebe.blogspot.com; zastupljen u novijim edicijama „Fantoma Slobode”, „Čovjek Časopis”, „Libartes”, „AKT”, „Priče iz izolacije” (Makart 2021.), pored učešća na internacionalnim kompilacijama poesié sonore, internacionalnim izložbama DADA umetnosti i festivalima kratkih filmova, redovan je učesnik poetskih čitanja, kao i radionica kreativnog pisanja „Pisalište” i književnih kolonija u CK13 (NS); vizuelni umetnik, art-performer i od 2021. član Engleskog PEN Centra. Trenutno živi u  Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari