Ko je Džulijan Sends - glumac avanturista koji je ponovo u žiži javnosti zbog misterioznog nestanka 1Foto: EPA/Sashenka Gutierrez

Engleski glumac Džulijan Ričard Morli Sends (Julian Richard Morley Sands) nestao je 13. januara 2023. tokom planinarenja na planinama San Gabrijel u Kaliforniji.

Strani mediji danas su javili da su izletnici pronašli ljudske ostatke na području gde je prethodno nestao britanski glumac. Vazdušnom i kopnenom potragom je pronađen njegov automobil, ali od glumca nije bilo ni traga. Prema signalima njegovog mobilnog telefona, poslednja poznata lokacija odaslala se u blizini planine Boldi.

Sends je rođen 4. januara 1958. u Otliju, (Zapadni Jorkšir).

– Provodim dosta vremena u bašti, mnogo vremena na otvorenom, u planini. Lokalne planine nude veliku avanturu, možete izaći na sat, dan ili čak nekoliko dana. Uvek je drugačije i uvek fantastično. I naravno, verujem u određeni atletizam. Meni kao glumcu je bitno da održavam formu – kazao je Sends svojevremeno u intervjuu za The Film Verdict ME.

Povodom biografije glumca na IMDB-u je navedeno: „Visok, mršav i posebno efikasan u horor i dramskim filmovima, britanski glumac Džulijan Sends NBC-u je privukao pažnju kada ga je mreža angažovala u TV miniseriji The Sun also Rises (1984), a zatim sa Entonijem Hopkinsom u televizijskom filmu A Married Man (1983). Sands je takođe bio zapažen zbog svojih veoma malih uloga u filmovima Redovi na paradi (1983) i Polja ubijanja (1984). Tek u njegovoj ulozi u romantičnoj komediji sa Denholmom Eliotom u Sobi sa pogledom (1985), a zatim i u neobičnoj ulozi u Gotici (1986), publika ga je primetila i bila fascinirana njegovim dobrim izgledom i neobičnim, ali ponekad jezivim izgledom“.

Kako se ističe, glumac je nastavio da ostvaruje uloge u filmovima Vibes (1988), Impromptu (1991) i Arachnophobia Stivena Spilberga (1990), sve do svoje najzapamćenije uloge Varloka (1989), koju je režirao Stiv Majner. Film je ostvario toliko veliki uspeh da se vratio sa zastrašujućim nastavkom, Varlock: The Armagedon (1993).

Njegove ostale kinematografske zasluge uključuju uloge u ostvarenjima Goli ručak (1991) i Priča o vampiru (1992), a naslovnu ulogu odigrao je u filmu Fantom iz opere Darija Argenta (1998). Sands se nedavno pojavio u filmu Stivena Kinga Rose Red (2002), a uviđajan je i na engleskoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari