Ko ne veruje u antifašističke ideale ne može biti naš član

Dirigentkinja Tršćanskog partizanskog hora "Pinko Tomažič", koji nastupa večeras u Kombank dvorani, Pija Cah

Ostavite komentar


  1. Veliki dan u vrijeme puzajućeg fašizma, revizije istorije, globalizma. Ponosni smo i mi na nekoliko školskih horova u Novom Beograda koji, zahvaljujući pre svioh, dižvnim dirigentkinjama, profesrokama muzičke kulturer – šire kulturui sećanja kroz horsku pesmu. Ne bih da ih posebno izdvajama, jer, ioanako, dešava se da imaju „negativne recenzije“, ali ne muzičke.

  2. Šta su to danas „antifašistički ideali“?! Ako znamo šta je fašizam i nacizam, moramo znati odakle te pogubne ideologije i dolaze. Mislim da su ovakve otrcane parole u većini slučajeva samo pro-forme. Fašizam, koji danas ne maršira u izglancanim cokulama i crnim uniformama, dolazi sa druge strane, obučen u šarene odore demokratije, ljudskih sloboda i jednakosti. Taj fašizam više ne ubija bajonetima i bombama, kao nekada, on to danas radi na mnogo sofisticiraniji način, tako da i oni ubijeni, smatraju da su stradali zbog sopstvenog dobra. Tršćanski partizanski hor i Slovenci dolaze da leče našu patetiku. Oni koji su prvi počeli da paraju „partizansku tvorevinu“ dolaze da nam pevaju. Medju njima je i slovenski reper Nikolovski. Šta reći a ne zaplakati od tuge.

      1. Nisu reči krive što su „ružne“ već što opisuju ružnu stvarnost, ili ružne dogadjaje, koje Vi, i slični Vama, ne želite da vidite i nazovete pravim rečima, makar one bile i „ružne“.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.