Koncert Beogradske filharmonije u petak, 4. marta na Kolarcu 1Foto: Promo

Beogradska filharmonija najavila je predstavljanje dirigenta Stanislava Kočanovskog i violoniste Marka Boškova, na koncertu koji će biti održan u petak, 4. marta u 20 časova na Kolarcu.

Kako se navodi u saopštenju BF, reč je o umetnicima koji su nove snage čija imena dominiraju evropskom koncertnom scenom, koji nastupaju u filharmonijskoj sezoni pred našom publikom prvi put, a na programu su dela Korngolda i Malera.

„Violinista Boškov je dobitnik brojnih međunarodnih magrada i gost vodećih muzičkih kuća, koji pleni publiku i kritiku svojim autentičnim izvođenjima, a u njegovom nastupu na Kolarcu uživaće ne samo ljubitelji violine već i filmske muzike. Mladi solista izvodi dela oskarovca Eriha Volfganga Korngolda, numere iz filmova „Druga zora“, „Huares“, „Jadni Entoni“, kao i kultne teme iz ostvarenja „Kraljević i prosjak“ Erola Flina. Centralni deo ovog koncerta pripada maestralnoj muzicu Gustava Malera, jer je čuveni kompozitor bio mladalački uzor i mentor Korngolda“, navodi se u saopštenju BF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari