Koncert Divne Ljubojević i Melodi povodom 30 godina stvaralaštva 1Foto: Promo

„Pesma heruvima“ naziv je koncerta kojim će Divna Ljubojević i Hor i studio za duhovnu muziku MELÓDI, zajedno sa publikom, obeležiti značajan jubilej – 30 godina stvaralaštva.

U Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, 24. novembra 2022. godine, s početkom u 20 časova, Divna i MELÓDI će slušaoce provesti kroz vremensko i prostorno putovanje od 19. do 21 veka, izvodeći dela kompozitora klasične muzike Rusije, Belorusije, Srbije, Grčke. Ovaj nastup istovremeno će biti i vremeplov kroz tridesetogodišnji rad Hora i studija za duhovnu muziku MELÓDI.

Pored spoja tradicionalnih napeva u novim aranžmanima i horskih kompozicija savremenih autora, posebna pažnja ovog koncertnog nastupa posvećena je heruvimskoj pesmi.

Gost koncerta koji će se pridružiti na sceni Melódima je muški ansambl Sv. Jefrem iz Budimpešte, koji od 2002. godine na svom repertoaru neguje grčku, rusku i mađarsku vizantijsku muziku, pod rukovodstvom osnivača i dirigenta Tamasa Bubna. Ovo je njihov prvi nastup u Srbiji.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari