Koncert iranske muzike povodom Ramazanskog Bajrama 1

Muzička grupa “Nagme” iz iranskog grada Isfahana nastupiće u Beogradu u utorak, 27. juna.

Koncert tradicionalne iranske muzike povodom Ramazanskog Bajrama biće priređen u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić” u Bulevaru kralja Aleksandra 77a počev od u 19 časova.

Sedmočlani sastav “Nagme” čine istaknuti muzičari koji više od 15 godina aktivno predstavljaju i popularišu iransku tradicionalnu muziku u domovini i inostranstvu.

Sastav ui kome će na koncertu u Beogradu biti šestoroca instrumentalnih izvođaća i vokalni solista je održao niz koncerata na kojima je osim tradicionalne iranske muzike, predstavio i melos etničkih grupa iz raznih pokrajina te zapadnoazijske države .

Osim na festivalima u Iranu, sastav “Nagme” je zavidno iskustvo stekao je i nastupajući u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Turskoj, Južnoj Africi, Maroku, kao i na festivalima u Švedskoj, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Jermeniji.

Koristeći različite tehnike i veštine u svojim nastupima kao i najsavremenije ozvučenje i rasvetu, sastav “Nagme” u kome su zastupljeni tradicionalni žičani instrumenti santur i tar, gudački kamanče, duvački nej i udarački (darabuka i daf), otvoren je za širu saradnju sa drugim organizacijama i udruženjima, navedeno je iz iranskog kulturnog centra u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari