Koncert italijanskog baritona Đakoma Medičija i Tanguango kvinteta 1Foto: freeimages/ Ted C.

Beogradska publika imaće priliku da u ponedeljak, 4. marta prostorijama Italijanskog instituta za kulturu prvi put čuje „Italijana koji peva tango“ uz pratnju pet akademskih muzičkih umetnica.

Reč je o koncertu italijanskog baritona Đakoma Medičija i Tanguango kvinteta. Ulaz je besplatan.

Na programu će se naći dela tradicionalnog argentinskog tanga, kao i poznate pesme i arije italijanskih autora. Đakomo Mediči je italijanski bariton prisutan na internacionalnoj muzickoj sceni već dugi niz godina. Kvintet Tanguango osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice uz saradnju i podršku Instituta “Tango Natural” iz Beograda, a čine ga: Sonja Lukić (klavir), LJubica Damčević (violina, vokal), Jelena Adamović (violina), Dušica Luković (harmonika), Katarina Kamber (kontrabas).. ove dobitnice brojnih pojedinačnih muzičkih nagrada formiraju kvintet „Tanguango“ koji pored muzike Astora Pjacole izvodi i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara… Tanguango kvintet svira kako za koncertnu, tako i za plesnu publiku na milongama, što će publika imati priliku da čuje u utorak 5.marta u institutu Tango Natural.

Ovu jedinstvenu kulturnu manifestaciju potpomogao je hotell MARK, Italijanski institut za kulturu, kao i Institut Tango Natural u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari