Kvintet Tanguango koncertom 26. juna proslavlja jubilej 1Foto: Fejsbuk Tanguango, Petar Pavlov

Muzički sastav Tanguango kvintet 26. juna proslavlja jubilej, pet godina postojanja i rada, koncertom u Dečijem kulturnom centru u Beogradu od 20 h, a ulaz je besplatan.

Pored izvođenja tradicionalne tango i muzike Astora Pjacole uz specifičan zvuk gitare i perkusija u izvedbi Janisa Kalabakasa, posetioci će moći na pozornici da vide i nastup plesnog par Instituta Tango Natural, Jelena Minić i Miloš Miloradović.

U saopštenju kvinteta Tanguango navode da će se koncertu pridružiti mnogo gostiju ali da ne žele da otkrivaju iznenađenje.

Kvintet Tanguango osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice uz saradnju i podršku Instituta “Tango Natural” iz Beograda, a čine ga: Sonja Lukić , Ljubica Damčević, Jelena Adamović, Dušica Luković i Nevena Stanić.

Tango muzikom počele su da se bave još u srednjoškolskim danima svirajući u orkestru “Tango Juventud“, pod dirigentskom palicom bandoneoniste i profesora Aleksandra Nikolića. Već 2007. godine sa pomenutim orkestrom osvajaju I nagradu na takmičenju u italijanskom gradu Kastelfidardu, u kategoriji za muziku Astora Pjacole. Nakon toga karijere im se razvijaju odvojeno. Međutim, nekoliko godina kasnije, ove dobitnice brojnih pojedinačnih muzičkih nagrada formiraju kvintet „Tanguango“ koji pored muzike Astora Pjacole izvodi i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari