Koncert „Izvan zvuka” TEKIART-a u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji 1Foto: Marina Arsenijević

Večeras, u 19 sati u Sali Prve kragujevačke gimnazije održaće se koncert TEAKIART-a „Izvan zvuka”. Na koncertu će biti izvedena dela: Andrića, Debisia, Ravela, Malera, Prokofjeva i Isidore Žebeljan.

Agencija TEKIART osnovana je 2018. godine u Kragujevcu, sa ciljem afirmisanja umetnosti u Republici Srbiji, organizovanjem različitih kulturnih manifestacija.

Projekat „Izvan zvuka”, kao i svi planirani projekti TEKIART-a su koncipirani tako da kvalitetom sadržaja i njegovom inovativnušću povećaju nivo opšteg interesovanja za kulturna dešavanja u našem gradu.

Kako na ovom, tako i na budućim koncertima, agencija TEKIART će posvetiti posebnu pažnju razvoju domaće scene, upošljavanjem naših mladih umetnika koji svoju budućnost grade ovde, ali i onih koji su, delom zbog nedostatka ovakvih inicijativa, napustili svoj grad ili državu.

S tim u vezi, politika približavanja umetnosti mladim ljudima i pre svega deci, će biti jedan od prioriteta ove agencije.

Agenciju za kulturu osnovao je muzički umetnik Božidar Rajić, a umetnički direktor i koorganizator je Igor Andrić.

Večeras, na koncertu „Izvan zvuka” nastupaju: Dušan Joksić, violina, Miloš Stevanović, violina Bojana Legen, viola, Nemanja Stanković, violončelo, Sanja Vukadinović, flauta, Katarina Marjanov, klarinet, Aleksandar Raos, klavir i Marina Arsenijević, harfa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari