Spoj šansone i poezije: Koncert Duo Ame u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji 1Foto: SKC Promo

 

Večeras u 20 sati u Sali Prve kragujevačke gimnazije održaće se koncert Duoa Ame, spoj šansone i poezije koji organizuje Srudentski kulturni centar Kragujevac u okviru manifestacije Dani frankofonije.

Publika će na nastupu imati prilike da oseti dašak pariskih bistroa kroz koncert francuskih šansona i poezije Žaka Prevera.

Duh stare Francuske sa najvećim klasicima francuske šansone uz upliv modernog muzičkog talasa i poezije 20.veka: Charles Aznavour, Edith Piaf, Jacques Brel, Jacques Prévert, Dalida, Serge Lama, Stromae, Lara Fabian, najavljuju organizatori iz kragujevačkog SKC-a.

Koncert podrazumeva izvođenje klasika francuskih šansona i pop muzike, u interpretaciji Miloša Unića (vokal i glumac), uz pratnju Katarine Ranković (klavir i vokal) kao i čitanje poezije na francuskom (Miloš Unić) u trajanju od maksimalno sat i deset minuta.

Miloš Unić – glumac, interpretator i reditelj. Profesor glume i vokalne tehnike na Akademiji scenskih umetnosti u Tuluzu (Francuska).

Katarina Ranković – Lady K -pijanistikinja i multimedijalna umetnica. Profesorka klavira i autorka originalne pozorišne muzike.

Ulaz na nastup Duo Ame je slobodan.

Inače u okviru Dana frankofonije u SKC-u kragujevac tokom marta odžana je francuska filmaka radionica a 19 i 26 marta biće prikazan film „Zlo ne postoji” reditelja Rusukea Hamagučija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari