Posle Beograda i Zrenjanina, koncert Nikole Pejakovića u planu i za Novi Sad 1Foto: B.C.

Muzičar i glumac Nikola Pejaković odgovarao je na pitanja građana na Fejsbuk strani Danasa, u okviru rubrike Intervju na mreži, povodom novog albuma „4 Prsta“ i najavljenog koncerta u Kombank dvorani 10. novembra.

Pejaković je, odgovarajući na pitanja, najavio nastup u Zrenjaninu, i to pre koncerta u Kombank dvorani, a za nastup u Novom Sadu rekao je – uskoro.

Jedan od čitalaca upitao ga je kako bi Čorba iscrtao parking prostor u sadašnjem svetu, na šta je Pejaković dao komentar da je „svet teško popravljati“.

Na pitanje jednog čitalaca šta misli o Slavoju Žižeku budući da „pomalo liče, što se brade tiče“ i šta je sa progresom ako se napredak sastoji iz povratka (npr. tradiciji), Pejaković je odgovorio: „Nije jednostavno odgovoriti na ova Vaša pitanja, ali mogu samo da kažem da ne verujem u progres civilizacije već u obnovu ljudskosti“.

Bluz je za njega „jedino što zna da svira. Ako smem da kažem da znam“.

Nijednu pesmu iz svog celokupnog opusa ne može da izdvoji kao „najautobiografskiju“ ili najličniju, budući da su, kako kaže, sve one deo njegovog iskustva, pri čemu ne želi da zvuči „pretenciozno“.

Bez njemu svojstvenih „kratkih i jasnih“ odgovora nije prošao ni ovaj intervju, pa je tako na pitanje šta misli o Aleksandru Vučiću rekao „Ništa“, da li smatra da je prihvatanjem hrišćanskih vrednosti izneverio intelektualni opus koji je postavio sa prva dva albuma odgovorio „Ne smatram“, na konstataciju da je serija „Meso“ osveženje na ovim prostorima uzvratio „Slažem se“, a na podužu kritiku da u istoj seriji propagira konzumiranje narkotika odgovorio „Nisi u pravu“.

Na simbolično „Da li sada stvarno možeš mirno da odeš?“, Pejaković je odgovorio: „Nadam se da će moj odlazak biti nepostidan, miran i da ću dobar odgovor dati na Strašnom sudu“.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963/976247212560645/?type=3

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari